Aangenaam droog en fris van smaak met tonen van groene appel, citrus, vuursteen, kalk en een lekkere, lange mineraal – frisse afdronk. Te schenken als aperitief. Heerlijk bij vis-, schaal- en schelpdier gerechten. Een klassieker in combinatie met oesters! Combineert prachtig met sashimi.
Domaine du Chardonnay, Chablis.
Chablis, één van de bekendste witte wijn namen ter wereld! Het gebied ligt in het noordoosten van Frankrijk en is het noordelijkste wijngebied dat tot de Bourgogne wordt gerekend. Chablis is niet alleen een perfecte aperitief wijn maar ook beroemd in combinatie met oesters (oesterwater), witvis- en schaal en schelpdieren zoals kreeft en langoustines.
Domaine du Chardonnay is gelegen in het plaatsje Chablis. In 1987 bundelen drie wijnboeren hun krachten en stichten het domein. Het domein is iets meer dan 36 hectare groot, verdeeld in 9 hectare Petit Chablis, 18.5 hectare Chablis en 9 hectare Premier Cru. Op Domaine du Chardonnay worden wijnen gemaakt die het beste van de Chablis in zich vertegenwoordigen: Fris droog, verkwikkend en eindeloos complex van smaak.
De wijnen worden gemaakt en gebotteld in de eigen kelders in Chablis. Tijdens iedere stap van het wijnmaak proces worden de wijnen zorgvuldig behandeld om zoveel mogelijk kwaliteit te behouden. De wijnen worden vergist op roestvrijstalen tanks om een zo puur mogelijk smakende wijn te verkrijgen. Voor extra smaak complexiteit wordt een aantal Premier- en Grand Cru wijnen (deels) op eikenhouten vaten vergist en opgevoed, tot aan het moment van botteling.
Wat maakt Chablis nu Chablis? Een unieke combinatie van factoren: – Het koele klimaat dat zorgt voor wijnen die fris van smaak zijn.- De unieke bodem die bestaat uit een mix van klei-, kalksteen en gefossiliseerde oesterschelpen. Dit zijn de twee belangrijkste factoren die Chablis doet smaken naar het helderste bergwater dat over een bedje van graniet en vuursteen stroomt.
Pers
‘Smakelijk en rijp, zacht, fijne zuren, citrus en appel, opwekkend, mooi krachtig’. Perswijn, Nederlands oudste en meest gelezen wijnmagazine.