Intense perzik- en nectarine-aroma’s ondersteund door een natuurlijke frisheid. In de mond aroma’s van fris en vers rood fruit met hints van kersen en aardbeien, goed uitgebalanceerd.
Château de Chambrun is gevestigd in het hart van Lalande de Pomerol. Dit ambitieuze landgoed onder leiding van Julien Noël wordt gedreven door passie voor een verfrissend duurzame eigentijdse, terroir-gerichte stijl van Bordeaux. Het is een premium wijn afkomstig van een kleinere wijngaard van 6,8 hectare met zand-, grind- en kleiachtige ondergrond, synoniem voor Pomerol.
In 2012 verwierf een ondernemers Franse familie uit Bretagne het landgoed en begon aan een reis om de wijnstokken en kelders nieuw leven in te blazen. Hun visie omvatte de integratie van Château de Chambrun, het opzetten van een missie om een van de mooiste en meest duurzame landgoederen in Lalande de Pomerol te creëren.
Wijngaard en Bio
De wijngaarden worden al enkele jaren volgens biologische principes bewerkt wat betekent dat er geen chemisch bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Er ligt bovendien een sterke focus op het vergroten van de biodiversiteit op het landgoed. Het doel is om de effecten van klimaatverandering te beperken, zonder afbreuk te doen aan de unieke terroir expressie van de wijngaarden.
Wijnmaken
De nieuw gebouwde wijnmakerij, die vrijwel alleen met zwaartekracht werkt, is een belangrijk onderdeel van het streven naar de beste kwaliteit. Door te werken met zwaartekracht, om druiven, most en wijn te verplaatsen, blijft de kwaliteit nog beter gewaarborgd. Daarnaast worden alle wijngaarden met de hand geoogst; dit betekent dat alleen de beste trossen worden geplukt en naar de wijnmakerij worden gestuurd. Directe en snelle pneumatische druk onder CO2 om het fruit te conserveren
potentieel.
Na binnenkomst van de de vroeg in de ochtend geplukte Cabernet Franc druiven worden deze eert onststeelt en geselecteerd om eventuele beschadigde druiven te verwijderen. Hierna worden de druiven geperst. Het sap vergist vervolgens in betonnentanks voorzien van een koelsysteem. De wijn rijpt nog enkele maande in deze tanks alvorens deze wordt gebotteld.
Het wijnmaak team van Château Moncets wordt geadviseerd door Thomas Duclos van Oenoteam. Het invloedrijke Decanter Wine magazine over Thomas. “Duclos is at the forefront of the departure for the turbo-charged, oaky high-octane style favoured by the iconoclastic garagiste movement that emerged in the appelation in the 1990’s. “The word fresher is far to simplistic”, Duclos says. His vision has always been about balance, elegance, precision, purity and nuance”.