In het parfum van de wijn levendige aroma’s van aardbei, kers en bosbes. Diezelfde levendige bessensmaken zijn terug te vinden in de mond, vergezeld door pittige cranberry en subtiele kruidigheid. De wijn is soepel, zacht van structuur en toegankelijk. In de afdronk een diepere, donkerdere, aardse zoethouttoon. En een lange evenwichtige, verfijnd-fruitige, minerale finale. Ultieme zomer rode wijnen, licht gekoeld het lekkerst (15 – 18 Celsius). Heerlijk ‘los’ per glas en in combinatie met gerechten op basis van gegrilde groenten, kip, kalkoen, of een (maaltijd) salade met gegrild vlees.
Wijngaard
Op de Kasteelberg liggen de wijngaarden van Riebeeksrivier met uitzicht op het Swartland en de iconische Tafelberg. Het is een uniek en gewild terroir, vooral de leisteen bodem, komt sterk naar voren in de wijn. Deze wijn is gemaakt van Cinsault wijnstokken die 28 tot 33 jaar oud zijn, aangeplant en gesnoeid als goblet/ stuikstokken, geplant op zuidelijke hellingen, gelegen op een hoogte van 356 – 412 meter.
Wijnmaken
Fermentatie van het druivensap in onze Nico Velo betonnen tanks. Deze fermentatie vaten voegen complexiteit toe en benadrukken het natuurlijke rode fruit karakters in Cinsault. Een klein gedeelte van de wijn werd zes maanden op eikenhout gerijpt, waarbij 1% nieuw eikenhout werd gebruikt. Het overige deel verblijft tot aan het moment van botteling in dezelfde betonnen tanks waarin de wijn gefermenteerd is.
*De regio Swartland start op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. Sinds 10 jaar is Swartland de meest gewilde en ‘hippe’ wijnstreek van Zuid-Afrika. De combinatie van wijngaarden vol oude wijnstokken en enkele van Zuid-Afrika’s allerbeste wijnmakers, hebben Swartland terug op de ‘wijnkaart’ gezet!