Sappig, fruitig en lekker soepel en vol van smaak. Met heerlijk zonnig, rijp donker fruit en een hintje kruidigheid. Een perfecte volle rode wijn om ‘los’ per glas te drinken en te combineren bij Mediterrane gerechten (pasta’s, pizza’s, geroosterd, gebakken vlees, paella’s etc) en niet te vergeten bij vleesgerechten van de braai/barbecue!
The Wedge Wines laten je dromen en doen je verlangen naar de zee. De wijnen zijn geïnspireerd door onze liefde voor de zee, het strand én surfen. The Wedge is een golf die in een punt omhoog wordt gestuwd. Bijna vanuit het niets. Vervolgens wordt je als surfer in de golf gelanceerd. En dan is het overleven! Je wordt of opgevreten, eruit gespuugd, of je rijdt de golf naar het einde… The Wedge is een onbeschrijfelijk gevoel! Een beleving!
Zuid-Afrika is een van de top surf bestemmingen op de wereld, met prachtige stranden en de mooiste Atlantische- en Indische Oceaan golven om te surfen. Waar terroir en druiven samenkomen, ontstaat ook een ‘Wedge’. Die natuurlijke uitdaging en spanning is in The Wedge Wines terug te proeven. Terroir is de natuurlijke samenhang tussen wijnstok, bodem, klimaat/weer en de wijnboer.
The Wedge wijnen worden met trots gemaakt, in het wijngebied Swartland, door Stephan en Inalize Basson. Stephan en Inalize verbouwen hun oude ‘bushvine’ druivenstokken, op de graniet bodems van de beroemde Paardenberg in Swartland en maken super lekkere wijnen van grote klasse.
Swartland ligt een eind van het strand. Maar toch is het dichtbij! De gezonde spanning en adrenaline die je voelt wanneer je een golf pakt, Stephan en Inalize begrijpen dit als geen ander. Omdat de spanning en uitdaging van surfen en wijnmaken heel veel op elkaar lijken.
Wijngaard & Wijnmaken
De regio Swartland start op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. Sinds 10 jaar is Swartland de meest gewilde en ‘hippe’ wijnstreek van Zuid-Afrika. De combinatie van wijngaarden vol oude wijnstokken en enkele van Zuid-Afrika’s allerbeste wijnmakers, hebben Swartland terug op de ‘wijnkaart’ gezet!
De Pinotage druiven worden vergist in roestvrij stalen vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog enige maanden, in roestvrij stalen vaten, op de fijne gistsporen (lee) om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.