Rode wijnen

Rosso di Montepulciano D.O.C La Ciarliana

Tipico, Toscano e Montepulciano Rosso!
Dit is een soepele, frisse en fruitige Toscaanse wijn met soepele, frisse, rode- en zwarte bessen en pruimen in de smaak, waarin ook laurier, hintje zwarte peper vallen te herkennen. De afdronk is lekker fris en fruitig. Heerlijk ‘los’ per glas en een ideale pasta- en pizza wijn en niet te zware vleesgerechten. Bijvoorbeeld bij Carpaccio of kort gegrilde rosbief met een garnering van olijfolie en zeezout.

 16,15

Uitverkocht

Italië, Toscana, Vino Nobile Montepulciano
Artikelnummer: 9726000

La Ciarliana is genesteld in het hart van de glooiende Toscaanse heuvels in de nabijheid van het pittoreske Toscaanse stadje Montepulciano, het is een druk bezochte, middeleeuwse Toscaanse stad, die letterlijk aan een heuvel verankert zit. We bevinden ons in het zuidoosten van Toscane.

Een eigen wijnhuis en je eigen wijnen maken van je eigen wijngaarden, dat was de de droom die eigenaar Luigi Frangiosa jarenlang had. Hij groeide op in de wijngaarden van zijn familie en studeerde aan de plaatselijke landbouwschool. Voordat hij voor zich zelf begon werkte hij vele jaren als adviseur voor bekende Toscaanse wijnhuizen. Wat begon met een bescheiden 4 hectare wijngaarden is inmiddels gegroeid tot 21 hectare. La Ciarliana is vernoemd naar de kleine kapel genesteld in de wijngaarden rondom het landgoed, waarvan de klokkentoren het logo van wijnmakerij inspireerde.

Vino Nobile Montepulciano – een Toscaanse klassieker
De naam van het stadje stamt af van het antiek-Romeinse ‘Mons Politianus”, terwijl de kwalificatie ‘Nobile’ (edel) achteraf zou toegevoegd zijn, omdat deze wijn destijds uitsluitend voor de adel uit de streek was bestemd.
De Sangiovese druif zwaait, net als in de rest van Toscane (Chianti, Brunello Montalcino), hier de scepter en wordt lokaal ‘Prugnolo Gentile’ genoemd. Vino Nobile moet voor tenminste 70% uit Prugnolo Gentile bestaan, aangevuld met de ‘locals’ Canaiolo en Mammolo druiven. Het gebied telt ongeveer een 1.200 ha aan wijngaarden.

Wijngaard en wijnmaken
Het broertje of zusje van de Vino Nobile gemaakt van de jongere wijnstokken en wijnen die niet geselecteerd werden voor de Vino Nobile of Vigna Scianello. De wijn is een blend van de druivenrassen Sangiovese, Canaiolo en Merlot.

Bodem van de wijngaard vulkanische klei en licht rotsachtig. Alle druiven worden handmatig geoogst. Ze worden vergist in grote roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur en hierna rijpt de wijn 5 maanden in roestvrijstalen vaten tot aan het moment van botteling. Daarna nog eens vier maanden op fles voordat de wijn wordt verkocht.

Land: Italië

Alle bestellingen binnen Nederland worden verzonden via PostNL tegen de volgende tarieven:

  • Standaard (1-2 werkdagen) – € 7,95

Meer van dit merk

Geen resultaten gevonden.

Recent bekeken

Geen resultaten gevonden.