Droog, vol van smaak met heerlijke zachte belletjes. Als aperitief, appetizers en borrelhapjes, schaal- en schelpdier gerechten.
In 1872 bezocht José Raventos de Champagne streek. Hij kwam geïnspireerd terug en kort daarna werden door de Raventos familie de eerste Cava’s gemaakt. De manier waarop Cava wordt gemaakt is dan ook volgens dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. In plaats van chardonnay, pinot noir, en pinot meunier worden de wijnen gemaakt van de lokale witte druivenrassen xarello, maccabeo en parellada.
Goede Cava’s zijn fris droog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava’s tot Cava’s die door jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden. De Cava Molina Cánovs brut is een ideale aperitief Cava en kan door geschonken worden bij schaal-, schelpdieren en lichte visgerechten.