Krachtig, volzoet en zacht zwoel van smaak.
Een klassieker bij chocolade, (ingemaakt) rood fruit of pikante blauwschimmelkazen.
Licht gekoeld het lekkerst tussen de 14 tot 18 graad C°.
Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.
Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen. De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.
Banyuls is de naam voor een wijn uit de gelijknamige streek gelegen in de Zuid-Franse Rousillon. Het zijn zoete wijnen die gemaakt worden door de wijn te ‘versterken’. Dit betekent dat er tijdens het wijnmaakproces wijnalcohol aan de vergistende most/wijn wordt toegevoegd. Dit wordt gedaan om de gistcellen te doden. Hierdoor stopt de vergisting en blijft het onvergiste druivensuiker in de wijn en daarom smaakt de wijn zoet. Vervolgens kan wijnmaker/ster ervoor kiezen de wijn enkele maanden of jaren verder te laten rijpen, om aan smaakdiepgang/complexiteit te winnen, voordat deze gebotteld wordt. Deze wijn is 3 jaar lang gerijpt in vaten van 600 liter.