Een fantastisch lekkere rosado/rosé Cava! Sappig en fris fruitig van smaak met fluweel zachte bubbels. Heerlijke tonen van rijpe aardbei, framboos, kersen en een subtiele hint mediterrane kruiden. De afdronk is heerlijk fris, zacht en fruitig. Het perfecte aperitief om door te schenken bij appetizers, borrelhapjes en lichte vis- en groentegerechten. In Spanje veel geschonken en gedronken in combinatie met tapa’s.
In 1872 bezocht José Raventos de Champagne streek. Hij kwam geïnspireerd terug en kort daarna werden door de Raventos familie de eerste Cava’s gemaakt. De manier waarop Cava wordt gemaakt is dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. Met in de hoofdrol de lokale witte druivenrassen xarello, maccabeo en parellada en de blauwe druivenrassen Trepat (zeldzaam) Garnacha (Grenache) en Monastrell.
De drie witte ‘locals’ worden eventueel aangevuld met de Franse druivenrassen Chardonnay en Pinot Noir. Goede Cava’s zijn frisdroog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava’s tot Cava’s die door jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden. Marques de Terrabona Cava is een ideale aperitief Cava en is heel lekker bij een bordje Spaanse ham en bij schaal-, schelpdieren en lichte visgerechten.