Deze mousserende wijn is lekker vol en fris van smaak. Een fluweel zachte stroom bubbels kietelen je tong en gehemelte. Perfect als aperitief, bij borrelhapjes: Dun gesneden Italiaanse of Spaanse ham etc. En/ of lichte voorgerechten op basis van groente, vis, schaal- en schelpdieren.
De eigenaren van Clouds raakten na meerdere vakanties in Zuid-Afrika tot over hun oren verliefd op het land. Ze kochten in de buurt van Stellenbosch, een van de mooiste wijngebieden van Zuid-Afrika, Clouds Estate en toverden het om tot een van de mooiste en stijlvolste boutique hotels van Zuid-Afrika. Clouds Estate ligt op de Helshoogte pas, vanaf Clouds heb je dan ook een adembenemend en indrukwekkend mooi uitzicht op de Simonsberg, Banhoek- en Drakenstein vallei. Bij Clouds Estate horen 3 hectare wijngaarden én wijnmaker Donovan Rall, een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers, die al veel prijzen heeft gewonnen met de wijnen die hij maakt. Door de internationale wijnpers wordt hij vaak beschreven als een van Zuid-Afrika’s beste jonge wijnmakers. Naast druiven van de eigen Clouds wijngaarden koopt Clouds druiven in Swartland, Piekenierskloof en van andere bijzondere en exclusievegebieden (Ceres) en wijngaarden.
Donovan Rall zijn wijnmaak stijl is ‘as non- interventionist as possible’. Dit betekent dat de druiven met respect worden behandeld (met de hand geplukt, in kleine kratjes, gekoeld vervoerd etc. ), vergist worden door de wilde gisten die van nature op de druif zitten en in de wijnmakerij aanwezig zijn, rijping plaats vindt op oude houten-, beton-, of RVS vaten met als doel een zo puur mogelijk wijn te krijgen waarin je de klasse van de wijngaard en het terroir terugproeft.Wijnmaken. Deze wijn wordt net zo gemaakt als Champagne. Dit betekent dat de ‘basis witte wijn’ een tweede vergisting op fles ondergaat en 12 maanden op gistresten blijft rusten. Dit zorgt niet alleen voor ‘de bubbels’ maar het rusten op de gistresten voegt veel ‘smaak complexiteit’ en finesse toe.