Vol, krachtig en stevig van smaak. Met heerlijk rijp donker fruit en Zuid-Portugese kruidigheid. Perfecte begeleider van stevige vlees- en stoof gerechten.
Net als buurland Spanje heeft Portugal de afgelopen twintig jaar een stille revolutie doorgemaakt. De terughoudendheid om trends te volgen en internationale druiven te planten (Chardonnay, Merlot etc.), werpt nu zijn vruchten af. En de volbloed Portugese wijnen zijn meer dan in staat om te concurreren op het wereldtoneel. De unieke smaken die kenmerkend zijn voor de inheemse druivensoorten, zijn de troefkaart van Portugal geworden.
De wijn is gemaakt van Syrah, Aragonez (ook wel bekend als de Tempranillo dé rode druif van Spanje) en Alicante Bouschet. Die laatste is bijzonder: dit is een blauwe druif met rood vruchtvlees, in plaats van wit vruchtvlees zoals in het merendeel van de blauwe druivensoorten. Dit noem je een ‘Teinturier’. Een klein percentage van deze druiven zorgt voor een dieprode kleur en een volle, fruitige smaak.
Deze wijn komt uit het Portugese wijngebied Alentejano/Alentejo het is een grote regio ten oosten en zuiden van Lissabon, tot boven de Algarve. Er heerst een warm tot heet klimaat en het landschap is er vlak, met een rotsachtige en kalkhoudende bodem. Perfect voor wijnbouw!