Rode wijnen

Barolo DOCG Gianetto Garesio

 79,95

Op voorraad

SKU: 9754001

Garesio is een jonge en dynamische wijnmakerij gevestigd in Serralunga d’Alba, in het hart van de Langhe, opgericht in 2010 met de aankoop van de eerste Barbera-wijngaard. De productie van Garesio is geworteld in respect voor het land en een diepgaand begrip van de unieke kenmerken ervan. De wijnmakerij maakt gebruik van duurzame methoden en bewerkt de wijngaarden zeer zorgvuldig om druiven van hoge kwaliteit op te leveren. Het wijnmaakproces wordt zorgvuldig beheerd om interventie te minimaliseren, zodat het terroir van de diverse wijngaarden optimaal zijn recht komt. De wijngaard bodems worden gekenmerkt door mergel, kalksteen en zand. De bodem van de Barolo cru wijngaard Gianetto wordt gekenmerkt door kalksteen en calciumcarbonaat, wat de wijnen elegantie, frisheid en persistentie verleent.

Alle wijngaarden worden bewerkt met behulp van duurzame methoden, met Nebbiolo-percelen in Serralunga d’Alba die gecertificeerd biologisch zijn. Rode wijnen ondergaan fermentatie met piektemperaturen van ongeveer 24°C, met maceratieperioden van 25 tot 40 dagen. Zowel alcoholische als malolactische fermentatie vinden plaats in roestvrijstalen tanks voordat de wijnen worden gerijpt in grote eikenhouten vaten afkomstig van de firma Stockinger in Oostenrijk. Stockinger maakt de ‘Ferrari/Lamborghini’ onder de grote houten rijpingsvaten.

Wijngaard en wijnmaken
De wijngaard Gianetto kent een oostelijke ligging de druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de hoogst gelegen rijen wijnstokken in de Gianetto wijngaard. De overige druiven, het middendeel, worden gebruikt voor de Serralunga Barolo en de onderste voor de Langhe Nebbiolo. Garesio maakt sinds 2016 Gianetto-wijnen en heeft zijn nog steeds onuitgesproken potentieel onthuld: expressieve en harmonieuze Barolo-wijnen, met een imposante structuur en sappigheid en een krachtige tannine structuur. De tot nu toe behaalde resultaten zijn ongetwijfeld bemoedigend in termen van evenwicht en sappigheid van de tannines. Soort gist en fermentatie: Gecontroleerde fermentatie met inheemse gisten. Duur van de maceratie: 40 dagen. Gistingsvat: Roestvrij staal. Fermentatietemperatuur: 23 °C. Duur van de fermentatie: 17-19 dagen. Rijping: 30 Hl Stockinger eiken vat. Rijpingsduur: Afhankelijk van het jaar 18 – 30 maanden.

Alle bestellingen binnen Nederland worden verzonden via PostNL tegen de volgende tarieven:

  • Standaard (1-2 werkdagen) – € 7,95

Meer van dit merk

Geen resultaten gevonden.

Dit vind je misschien ook leuk

Recent bekeken

Geen resultaten gevonden.