2021
Vincent Bouzereau is (10e generatie!) wijnboer in het wereldberoemde wijn gebied Meursault en is in het gelijknamige dorp gevestigd. Hij bezit in totaal 18 hectare aan wijngaarden in o.a. de dorpen Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny Montrachet. Vincent zijn filosofie is simpel: “Om een goed fles wijn te maken, heb ik top kwaliteit druiven nodig”. Hij brengt om die reden dan ook veel tijd door in zijn wijngaarden om, na al het harde werken, in september druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten.
Wijngaard en wijnmaken
Deze wijngaard is gelegen in het zuiden van Beaune, is de afgelopen decennia drie keer herbeplant met wijnstokken uit de familie wijngaarden.
De druiven worden met de hand gesorteerd aan de sorteertafel, ze worden ontsteelt en in een open tank geplaatst voor de alcoholische gisting met temperatuur controle. Er zijn geen kunstmatige gisten toegevoegd, uitsluitend inheemse gisten om de typiciteit van het terroir en de vintage te behouden. Handmatige punchdowns en pompen. Vervolgens wordt de wijn geperst en overgebracht naar eikenhouten vaten.
Rijping: 100% eikenhout – 30% nieuwe vaten. Ongeveer 15-18 maanden. Malo in vat. Filtratie licht of zelfs niet (afhankelijk van oogstjaar) om de aroma’s te behouden. Het bottelen gebeurt op het domei