Donker karmozijnrood, de neus doet denken aan tonen van bosbessen, donker fruit en damast. In de mond is er een aantrekkelijke zachte soepelheid en veel fris – rijp donker fruit: zwarte bessen, bramen etc en een verfijnde toets cederhout en cacao door de rijping in eikenhouten vaten. De wijn eindigt het met een lange vol-frisse afdronk. Echt heel goed.
Het beroemde Château Calon Ségur (3e cru clasé) is sinds 2011 eigenaar van Château Capbern. De wijngaarden beslaan 41 hectare en liggen in de buurt van het beste deel van St Estephe. Het team van Calon Ségur werkt met dezelfde inzet, passie en zeer hoge standaarden in de wijngaarden en kelders van Château Capbern. De kwaliteit en stijl van de wijn is dan ook sterk verbeterd in de afgelopen jaren. De wijngaarden worden als Japanse zen tuinen onderhouden, en vormen de basis voor druiven van topkwaliteit en is de kelder vernieuwd en uitgerust met de best beschikbare wijnmaak apparatuur.
Dat is een van de belangrijkste redenen waarom Château Capbern veel positieve pers krijgt. Gezien de huidige prijsstelling van top Bordeaux beschouwen wij dit als een top Bordeaux met een meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Pers
‘The 2017 Capbern is medium to deep garnet-purple colored with aromas of baked blackberries, Morello cherries, cassis, fertile loam, unsmoked cigars and sautéed herbs. The palate is medium-bodied, firm and grainy with a good black fruit core and red fruit sparks on the finish. The wine was aged for 18 months in French oak, 60% new. The final blend is 55% Cabernet Sauvignon, 39% Merlot, 3% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot. 2021-2033’. Lisa Perrotti-Brown MW, Wine Advocate.
‘Deep crimson with purple rim. Fresh and delicious bramble and cassis fruit. Firm, finely grained, super-fresh. Slightly chewy but with plenty of dark fruit in the middle. Full but balanced’.
Purple pages van Jancis Robinson MW 16,5 van de 20 punten.
‘Fresh and juicy, with pomegranate and damson plum fruit laced liberally with lilac, savory and pebble hints’.
Wine Spectator, James Molesworth – 88-91
‘Dark berries and crushed stones. Medium body, firm and silky tannins and a fresh finish. Tightness’.
James Suckling – 91-92