Een krachtige en elegante neus met aroma’s van kersen, pruimen, viooltjes en sandelhout. In de mond veel bramen, gedroogde vijgen, cacao met tonen van vanille en peper en een indrukwekkend lange afdronk. De tannines zijn ongelooflijk goed uitgebalanceerd. Een wijn van peilloze diepte, finesse en kracht. Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas.
De Miros de Ribera wijnen vielen direct op door het pure fruit, kracht en frisheid. Miros de Ribera ligt aan de ‘golden mile’ van Ribera Del Duero, hier vindt je de meest gerenommeerde bodega’s en beste wijnen van het gebied zoals: Vega Sicilia, Pingus, Aalto, Pesquera. Miros de Ribera bezit 32 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met de blauwe druivenrassen Tinto Fino/Tinta de País, Cabernet Sauvignon en Merlot.
Het wijngebied Ribera del Duero, dat samen Rioja en Priorat tot de bekendste wijngebieden van Spanje wordt gerekend, ligt in het noordwesten van Spanje op 3 uur rijden van de hoofdstad Madrid. De hoge kwaliteit van de Miros wijnen komt door een combinatie van factoren. Ten eerste de lokale versie van de Tempranillo druif, in de Ribera streek Tinto Fino of Tinta de País genaamd, die zich thuis voelt in het klimaat van de Ribera del Duero. Ten tweede, het in de zomer droge- en hete klimaat en de Miros wijngaarden die op 750 tot 1000 meter liggen. Deze hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen, waardoor druiven lang kunnen rijpen en tegelijkertijd hun frisse, pure fruit behouden. Ten derde, de bodem, die uit een mix van kalkzandsteen, klei en zand bestaat, is ideaal voor het verbouwen van Tinto Fino/País en levert een belangrijke bijdrage aan de hoge kwaliteit van de druiven.
Wijnmaker César Arranz Hernandez haalt in zijn wijnkelder het beste uit de druiven naar boven. Al naar gelang de kwaliteit van de wijn en de gewenste stijl, rijpen de wijnen op eikenhouten vaten gemaakt van Frans eikenhout om verder aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.
Over Domino de Miros
Druiven afkomstig van de oudste wijngaarden (60+ jaar) van de bodega. De druiven worden handmatig ontsteelt en zorgvuldig gevinifieerd waarna een rijping in eikenhouten volgt van in totaal 36 maanden.
Bij voorkeur serveren in grote glazen en 1 à 2 uur van te voren karaferen om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.