Volle, krachtige wijn met rijpe, zachte en ronde smaken van de Cabernet Sauvignon druif.
Michael en David zijn de broers Michael en David Phillips. Sinds 1850 verbouwt de Phillips familie druiven, groenten en fruit in de streek Lodi, Californië. Een wijnstreek op steenworp afstand van de stad San Francisco. Het is de combinatie van het mediterrane klimaat in Lodi en druiven die zich hier thuis voelen waarmee de wijnmaker van Michael David wijnen maakt die die vol, rond, krachtig en verleidelijk van smaak zijn.
In 1985 starten de broers met het maken van wijn onder hun eigen naam. Tot die tijd werden de druiven verkocht aan collega wijnmakers. Het succes van de wijnen komt door een combinatie van factoren, Michael en David hebben een duidelijke focus op kwaliteit, duurzaamheid en het introduceren van wijnen met opvallende labels en namen zoals: ‘Earthquake’, ‘Lust’ en ‘Petite Petit’.
Sustainable Wine Growing
Als familiebedrijf, de zesde generatie Kevin en Melissa Phillips werken inmiddels mee in het bedrijf,
is het thema duurzaamheid belangrijk. Alle wijngaarden en druiven die worden gekocht van collega’s zijn officieel gecertificeerd volgens het ‘Lodi rules for sustainable wine growing program’. De Michael David Winery is de eerste in het Lodi gebied geweest die deze certificering behaalde en een programma startte om boeren, waarvan ze druiven kopen, te stimuleren dit ook te doen. Inmiddels zijn ze allemaal sustainable gecertificeerd.
Pers
Gezien het succes van de Michael David Winery is het dan ook niet verwonderlijk dat in verschillende vooraanstaande wijnbladen zoals Wine Spectator en Wine Enthusiast de wijnen ieder jaar hoge scores en speciale aanbevelingen krijgen.