Een wijn die indruk maakt door zijn kracht en structuur maar ook door zijn gelaagdheid en complexiteit in geuren en smaken. Ribera del Duero in optima forma! Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas. Wie zegt daar, rib-eye, haas, gerijpte Parmezaan of top kwaliteit extra belegen- of oude Hollandse boerenkaas.
Deze wijn bij voorkeur serveren uit karaf en/of grote wijnglazen, om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
Miros de Ribera ligt aan de ‘golden mile’ van Ribera Del Duero, hier vindt je de meest gerenommeerde bodega’s en beste wijnen van het gebied zoals: Vega Sicilia, Pingus, Aalto, Pesquera. Miros de Ribera bezit 32 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met de blauwe druivenrassen Tinto Fino/Tinta de País, Cabernet Sauvignon en Merlot. Het wijngebied Ribera del Duero, dat samen Rioja en Priorat tot de bekendste wijngebieden van Spanje wordt gerekend, ligt in het noordwesten van Spanje op 3 uur rijden van de hoofdstad Madrid.
De hoge kwaliteit van de Miros wijnen komt door een combinatie van factoren. Ten eerste de lokale versie van de Tempranillo druif, in de Ribera streek Tinto Fino of Tinta de País genaamd, die zich thuis voelt in het klimaat van de Ribera del Duero. Ten tweede, het in de zomer droge- en hete klimaat en de Miros wijngaarden die op 750 tot 1000 meter liggen. Deze hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen, waardoor druiven lang kunnen rijpen en tegelijkertijd hun frisse, pure fruit behouden. Ten derde, de bodem, die uit een mix van kalkzandsteen, klei en zand bestaat, is ideaal voor het verbouwen van Tinto Fino/País en levert een belangrijke bijdrage aan de hoge kwaliteit van de druiven.
Wijnmaker César Arranz Hernandez haalt in zijn wijnkelder het beste uit de druiven naar boven. Al naar gelang de kwaliteit van de wijn en de gewenste stijl, rijpen de wijnen op eikenhouten vaten gemaakt van Frans eikenhout om verder aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.
Wijngaard en wijnmaken
Druiven afkomstig van de wijngaard gelegen, in Castrillo de Duero, op 920 meter hoogte. Druiven met de hand geoogst, vervoerd in kratjes met 15 kg druiven. – Na aankomst op de bodega worden de druiventrossen nogmaals geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteelt, gevolgd door koude inweking om meer aroma’s aan de schil te onttrekken. Vergisting gedurende 12 dagen op 28 graden Celsius. Rijping in Franse eikenhouten vaten, gedurende 24 maanden.