Krachtig, zeer elegant en verfijnd. Met super lange, krachtige, fris-minerale afdronk. Een dinerwijn op top niveau! Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas van de koe of het schaap. Bij voorkeur serveren in grote glazen en 1 à 2 uur van te voren karafferen om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
Miros de Ribera ligt aan de ‘golden mile’ van Ribera Del Duero, hier vindt je de meest gerenommeerde bodega’s en beste wijnen van het gebied zoals: Vega Sicilia, Pingus, Aalto, Pesquera. Miros de Ribera bezit 32 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met de blauwe druivenrassen Tinto Fino/Tinta de País, Cabernet Sauvignon en Merlot. Het wijngebied Ribera del Duero, dat samen Rioja en Priorat tot de bekendste wijngebieden van Spanje wordt gerekend, ligt in het noordwesten van Spanje op 3 uur rijden van de hoofdstad Madrid.
De hoge kwaliteit van de Miros wijnen komt door een combinatie van factoren. Ten eerste de lokale versie van de Tempranillo druif, in de Ribera streek Tinto Fino of Tinta de País genaamd, die zich thuis voelt in het klimaat van de Ribera del Duero. Ten tweede, het in de zomer droge- en hete klimaat en de Miros wijngaarden die op 750 tot 1000 meter liggen. Deze hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen, waardoor druiven lang kunnen rijpen en tegelijkertijd hun frisse, pure fruit behouden. Ten derde, de bodem, die uit een mix van kalkzandsteen, klei en zand bestaat, is ideaal voor het verbouwen van Tinto Fino/País en levert een belangrijke bijdrage aan de hoge kwaliteit van de druiven.
Wijnmaker César Arranz Hernandez haalt in zijn wijnkelder het beste uit de druiven naar boven. Al naar gelang de kwaliteit van de wijn en de gewenste stijl, rijpen de wijnen op eikenhouten vaten gemaakt van Frans eikenhout om verder aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.
Silencio de Miros – Wijnmaken
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de op 900 meter liggende Rafael’s wijngaard. Deze staat vol oude wijnstokken die door hun hoge leeftijd een lage natuurlijke opbrengst hebben en hierdoor kunnen er druiven van topkwaliteit worden geoogst. Druiven worden met de hand geplukt en vervoerd in kistjes waar max. 12 kg druiven in liggen. Dit alles om de druiven niet te beschadigen en de super kwaliteit te behouden. De druiven worden 48 uur in een koude ruimte opgeslagen. Nadat de druiven een selectie tafel zijn gepasseerd, om de minder goede er tussenuit te halen, worden de druiven 52 uur lang ‘koud ingeweekt’. Hierdoor krijg je tijdens de vergisting een betere extractie van kleur- en aromastoffen. Vergisting op RVS vaten, 12 dagen, 28 Celsius. Malolactische vergisting op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 500 en 225 liter. Verdere rijping op vat in combinatie met de ‘fine lie’, die regelmatig wordt ‘gebattoneerd’ om de ‘complexiteit, en het ‘volume’ en de ‘rondeur’ te verhogen.
Pers
Decanter World Wine Awards, Gold medal winner, 96 v. 100 punten! ‘A very pretty nose of floral black fruit and peonies, the palate is a delicious combination of rich coulis like fruit and sweet spicy oak hints, superb texture and freshness’. Decanter World Wine Awards is ’s werelds meest vooraanstaande proefconcours, waar jaarlijks meer dan 14.000 wijnen worden ingezonden.