Cuvée Alexandra is de top cuvée van Château Rasque.
Deze rosé is zeer verfijnd, elegant, delicaat én intens van smaak. Dit is een top Côtes de Provence rosé!
Dit wordt genieten op hoog niveau bij vis-, schaal- & schelp, gevogelte-, witvlees-, Aziatische gerechten.
Dertig jaar geleden werden Monique en Gerard Biancone tot over hun oren verliefd op de Provence streek. In de buurt van Draguignan kochten zijn een oud landhuis met wijngaarden en stichten Château Rasque. Na de wijngaarden en het landhuis helemaal te hebben opgeknapt begonnen ze met het maken van wijn. Dit was een lang gekoesterde droom van Gerard, afkomstig uit een familie van Bordeaux wijnmakers.
Château Rasque staat onder leiding van Gerard en Monique’s dochter, Sophie Biancone. Zij studeerde rechten en oenologie (wijnmaken) en woonde en werkte een aantal jaren in Parijs. Maar het familiedomein bleef trekken en in 2005 keerde ze terug om samen met haar vader het bedrijf te runnen. Sophie is verantwoordelijk voor de wijngaarden én maakt samen met haar vader de wijnen.
Wijnmaken – Cuvée Alexandra
Het paradepaardje van Château Rasque wordt als volgt gemaakt.
Nadat alle druiven met de hand zijn geoogst, worden deze naar de pneumatische pers gebracht waar lichte druk wordt uitgeoefend. Hierna volgt 4 tot 6 uur maceratie om de gewenste kleur te verkrijgen. Vervolgens wordt het eerste ‘saignée’-sap (het beste deel) afgetapt om cuvée Alexandra te maken. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. De definitieve blend wordt van de druivenrassen Grenache en Cinsault, wordt pas na de fermentatie samengesteld.