Een kruidige en bloemige neus van mediterrane kruiden als salie, majoraan en oregano, maar ook citroengras, roos en iris. De smaak is droog en fris met nuances van nootmuskaat, piment en citrus. In de afdronk een subtiel bittertje.
Voordat Giancarlo Mancino, Mancino Vermouth creëerde werkte hij in de meest vooraanstaande hotels en bars over de hele wereld. Lange tijd werkte hij in London samen met Salvatore Calabrese een van de meeste vooraanstaande bartenders ter wereld.Giancarlo besloot terug te keren naar Italië en droomde ervan om een topkwaliteit vermouth te maken. De vermouths waar hij tot die tijd meewerkte hadden naar zijn mening te weinig smaakcomplexiteit en premium uitstraling.Eeuwenoude vermouth recepten van vooraanstaande vermouth makers dienden als inspiratie voor zijn eigen vermouths. In 2011 kwam Giancarlo een klein familiebedrijf op het spoor dat beroemd en vermaard is vanwege de verfijnde vermouths die zij maken. Samen met dit bedrijf ontwikkelde en perfectioneerde Giancarlo zijn veel geprezen vermouths. De kwaliteit van Giancarlo Mancino zijn vermouths bleef niet onopgemerkt en zijn inmiddels in veel vooraanstaande bars en hotels te vindenDe basis voor de verschillende vermouths zijn de Trebianno druif voor de witte vermouths en de Barbera druif voor de rosé en rode vermouths. Vervolgens wordt aan iedere vermouth type een unieke mix natuurlijke kruiden afkomstig uit Italië, Thailand, Vietnam.Over de vermouth:Trebbiano di Romagna vormt de basiswijn, die wordt versterkt tot 18% Vol. en waaraan een aftreksel van 19 met de hand geplukte botanische kruiden en specerijen wordt toegevoegd.Serveersuggestie:Drink de Bianco Secco goed gekoeld als aperitief, mix hem met een mooie gin, of maak een bijzondere cocktail met gin, Mancino Rosso Amaranto en jus d’orange.