De Auxerrois is een hele frisse fruitige wijn. In de geur en smaak komen vooral tonen van abrikoos en perzik naar voren. Deze wijn is een top combinatie met salades of visgerechten maar kan ook perfect gebruikt worden als aperitief.
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve. Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Nederlands oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Wijndomein de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 20 hectare wijngaarden aangeplant met vijf verschillende druivenrassen.
Inmiddels werkt bij Appostelhoeve de derde generatie volop mee in het bedrijf. Dit zijn de ambitieuze zonen Robin en Gilbert als (toekomstige) opvolgers van Mathieu Hulst en zijn vrouw Julka. Het was Mathieu die lang geleden zijn vader Hugo, nog steeds actief op het domein, opvolgde en de hoeve hoog boven het Jekerdal tot een wijndomein van internationale allure maakte, waar Nederland trots op kan zijn.
Over deze wijn
De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Deze witte druif van goede kwaliteit komt vooral voor in de Elzas, de Moezel en Luxemburg.