Grootse Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika die het beste van top wijnen uit de Sancerre, Frankrijk (structuur) en Marlborough, Nieuw-Zeeland (aroma’s) in zich verenigd. De smaak is aromatisch, met knisperende frisheid en mineraliteit, gevolgd door een lange, super frisse afdronk waarin de verleidelijke aroma’s van deze wijn weer terugkomen: citroen, limoen, vers gemaaid gras, groen appel, conifeer, buxus, kruisbessen en grapefruit. Ideale aperitief wijn om door te schenken bij frisse gerechten uit de Aziatische-, Europese-, en Zuid-Amerikaanse (fusion-) keuken zoals ceviche, sashimi, oesters en Aziatische groente- en vis gerechten die niet te pittig zijn.
Cape of Good Hope – A unique collection of terroir specific wines
Cape of Good Hope is gekozen als naam ter ere de wijngeschiedenis van Zuid-Afrika die meer dan 350 jaar teruggaat. Het was de Nederlander Jan van Riebeeck die in 1656 als eerste gouverneur van ‘Kaap de Goede Hoop’ druivenstokken aanplantte in de tuinen van de VOC en drie jaar later de eerste wijnen van Zuid-Afrika maakte.
Onder het Cape of Good Hope label vallen de wijnen afkomstig uit verschillende wijngebieden rond Kaapstad. Johan Rupert bezit in deze gebieden een indrukwekkende collectie wijngaarden. Waarbij de expressie van de wijngaard (het terroir) voorop staat. Terroir is de combinatie van: bodemsoort, ligging van de wijngaard, druivenras, klimaat/weer en de menselijke factor die tot uitdrukking komen in de druiven en uiteindelijk de wijn.
Wijngaard
Altima ligt in Elandskloof, een geïsoleerde vallei ten noorden van Villiersdorp en wordt omgeven door een steile bergketen waarvan de hoogste piek 1000 meter is. Door de steile topografie krijgt de vallei minder direct zonlicht vanwege de schaduw door de bergen. Dit, samen met de hoogte van 600 tot 850 m, zorgt voor een buitengewoon koel klimaat. Dit unieke terroir zorgt voor een lang groeiseizoen en druiven met een hoge natuurlijke zuurgraad en aroma’s.
Wijnmaken
De Sauvignon Blanc druiven zijn op het moment van optimale rijpheid geplukt en naar de kelder vervoerd in gekoelde vrachtwagens om niets van de delicate aroma’s verloren te laten gaan. Aangekomen in de kelder worden de druiven ontsteelt, gekneusd en voor 12 uur koud ingeweekt om extra smaak en aroma aan de druiven te onttrekken. De druiven worden vervolgens geperst en het sap krijgt hierna twee dagen ‘rust’ om op natuurlijke wijze te klaren/helder te worden (débourbage). Hierna wordt het sap vergist in roestvrijstalen tanks waarin de wijn rust op de fijne gistsporen, tot aan het moment van botteling, om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.