Een zeer stijlvolle witte Bordeaux uit de regio Entre-deux-Mer. Een wijn met een aantrekkelijke geur van citrus, vers gemaaid gras, boomgaard- en steenfruit (perzik, nectarine). Heerlijk fris en zuiver van smaak met een aangename, lange, vol-frisse afdronk. Super lekkere aperitief wijn en bij visgerechten, salades en zeevruchten.
Château Pellebouc en de Thienpont familie De Belgische familie Thienpont? Die kunnen wijnmaken als geen ander! Ze bezitten op dit moment meer dan 10 Bordeaux domeinen en ze verzorgen ook nog het management van een handvol andere. De uitersten? Jacques Thienpont produceert op zijn Château Le Pin in Pomerol (2,7 hectare) een wijn die afhankelijk van de jaargang verkocht wordt tussen 1.500 en 3.000 euro, per fles…
Boudewijn Thienpont, eigenaar van Château Pellebouc, is dan weer aan het werk in de buurt van Saint Emilion, in het zogenaamde Entre-deux-Mers. Zijn wijnen kan je aanschaffen voor een euro of twaalf, Château Pellebouc. Maar ondanks die gigantische prijsverschillen tracht elke Thienpont het beste uit zijn wijnen te halen. “Dat geldt ook voor mijn wijnen van 12 euro”, zegt Boudewijn. “Er zit vakkennis achter onze producten’. Het wijngebied Entre-deux-Mers geldt uitsluitend voor de droge witte wijnen die in deze streek gemaakt worden. De rode wijnen van Entre-deux-Mers worden verkocht onder het label Bordeaux of Bordeaux Supérieur.
Sinds 2006 is Château Pellebouc in het bezit van Baudouin en Pascale Thienpont. Hun belangrijkste doel was de beste wijngaardgronden te selecteren en het kasteel, zijn bijgebouwen en zijn park in hun oude luister te herstellen. Vandaag tellen de Vignobles Pellebouc 22 hectare wijngaard.
De witte Château Pellebouc is gemaakt van 60% sauvignon blanc, 30% sauvignon gris en 10% sémillon. Het is een verrukkelijke wijn die het goed doet bij eerder lichte gerechten als geroosterde vis, zeevruchten of geitenkaas.