Heerlijke Oostenrijkse allrounder. Dit is een fris droge wijn met de typische kenmerken van een ‘Grüner’: rijpe gele appel, hintje perzik, citroen en de kenmerkende groene, kruidige toon die doet denken aan venkel/selderij, witte peper en een heerlijke lange, minerale afdronk. Heerlijke aperitief wijn om door te schenken bij: Asperges, diverse visgerechten, gevogelte, salades en niet te pittige Aziatische gerechten. Super bij sushi!!!
Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde in Bordeaux.
Weingut Diem bewerkt de wijngaarden al een aantal jaren volgens biologische principes, alle wijnen zijn inmiddels officieel bio gecertificeerd. Veel van Gerald zijn wijnen staan met hoge waarderingen vermeld in de gezaghebbende Oostenrijkse wijngids Falstaff.
De druif Grüner Veltliner
Grüner Veltliner is het beroemdste druivenras van Oostenrijk en wordt beschouwd als hét nationale druivenras van Oostenrijk. Het staat aangeplant in elk Oostenrijks wijngebied, met uitzondering van Steiermark. De beste Grüner Veltliner wijnen komen uit het noordoosten van het land, met name regio’s zoals de Wachau, Kamptal en Kremstal die grenzen aan de rivier de Donau. Grüner Veltliner is een laat rijpende druif die doorgaans wijnen produceert die lichtgroen van kleur met fruitige tonen van grapefruit, limoen, peer en soms hints van witte peper en venkel/selderij. De natuurlijke frisheid van de wijn in combinatie met het ingetogen fruitkarakter, maakt deze wijn zo veelzijdig! Perfect als aperitief en breed inzetbaar bij diverse gerechten uit de Europese en Aziatische keuken.
Pers
89 van de 100 punten Fallstaf. Fallstaf is de toonaangevende wijngids voor Oostenrijk en Duitsland.