Een Spaanse witte top wijn die uitblinkt in elegantie en verfijning en in veel Spaanse toprestaurants wordt geschonken. De smaak kenmerkt zich door groene appel, limoen en mineralen. De afdronk is lang met kenmerkende elegant – krachtige mineraliteit. Super aperitief wijn, bij frisse visgerechten en diverse schaal- en schelpdier gerechten.
Een witte wijn maken die bij de beste van Spanje hoort, dat is het doel van Noelia en Simón Bebelia. Inmiddels worden de wijnen geschonken in verschillende Spaanse top restaurants. Een top witte wijn maken, met dat doel vestigden Simón en Noelia zich in Rias Baixas. Deze wijnstreek grenst aan de Atlantische oceaan en ligt in het noordwesten van Spanje. Ze zijn letterlijk bij de basis begonnen door eerst de beste locatie voor een nieuw aan te planten wijngaard te zoeken. Van oudsher is in Rias Baixas bekend dat de beste wijnen uit het sub-gebied: Soutomaior komen. Uiteindelijk werd hier op de oevers van de Verdugo rivier werd de perfecte locatie gevonden.
Met behulp van een team specialisten op het gebied geologie en viticultuur werd de wijngaard ingericht en aangeplant met dé Rias Baixas druif: Albariño. Als geen ander beseffen weten ze dat wijn vooral in de wijngaard wordt gemaakt. Want om wijn van top kwaliteit te maken heb je druiven van top kwaliteit nodig! Om dit te bereiken wordt niets aan het toeval overgelaten. De wijngaard is voorzien van een weerstation waarmee neerslag, temperatuur op verschillende plaatsen in de wijngaard wordt gemeten. Daarnaast is iedere wijnstok is voorzien van een QR code zodat iedere wijnstok apart kan worden gevolgd. De wijngaard bodem is uitvoerig geanalyseerd om een goed beeld te krijgen van aanwezige voedingsstoffen en het microbiologisch leven. Al deze informatie gecombineerd maakt het mogelijk om iedere wijnstok op maat te behandelen (snoeien, bemesten etc). Met het uiteindelijke doel om de hoogste kwaliteit druiven te kunnen oogsten.
De wijnmaak stijl is ‘as non- interventionist as possible’. Dit betekent dat de druiven met zorgvuldig worden behandeld (met de hand geplukt, in kleine kratjes, gekoeld vervoerd etc. ), het sap tot wijn vergist wordt door de wilde gisten die van nature op de druif zitten en in de wijnmakerij aanwezig zijn. Het doel is een zo puur mogelijk wijn te krijgen waarin je de klasse van de wijngaard en het terroir terug proeft. Ze worden hierbij geadviseerd door Albariño wijnmaak specialist Pablo Estevez die voor zijn wijnen al veel prijzen heeft gewonnen.
Pers
92 van de 100 Punten, Tim Atkin MW. ‘Made by two self-styled ‘indie vignerons’, Simón Bracia and Noelia Bebelia, this hails from a five-hectare estate above the Verdugo river in Soutomaior, Rías Baixas’ smallest sub-region. Intensely fresh and enticing, it has passion fruit and nectarine flavours, some granitic freshness and a lick of lemon and lime. Promising stuff from an up-and-coming estate.