Een verrassende blend van de druivenrassen Prensal, een inheems druivenras en Chardonnay. Deze wijn is vol droog van smaak met mandarijn/ sinaasappel, rijpe gele appel, perzik, bloemenbloesem en een subtiele hint abrikoos en amandel. De afdronk is heerlijk vol, fris en lang. Deze unieke wijn combineert schitterend met visgerechten, schaal- en schelpdier gerechten (kreeft, krab, coquilles). Gerechten uit Aziatische keuken die niet te pittig zijn en gerechten met (gegrilde) groenten als basis.
De exclusieve wijnen van Binigrau, afkomstig van het beeldschone eiland Mallorca. De internationale vraag naar deze wijnen is groot. Wij zijn dan ook heel blij dat wij deze wijnen exclusief voor Nederland mogen importeren!
Binigrau ligt in het het schilderachtige dorpje Biniali, niet ver van de hoofdstad Palma. Binigrau is opgericht in 2002. Eigenaren, de gebroeders Miguel en Mathías Batle, zijn beide voorstanders van minimalistische landbouw die de wijngaarden volgens biologische principes bewerken met enkele aanvullende biodynamische technieken. Ze volgen geen enkele huidige trend maar doen het op dezelfde manier zoals hun voorouders eeuwen geleden deden. De broers zijn er van overtuigd dat deze natuurlijke werkwijze, met respect voor de natuur en omgeving, betere druiven van hogere kwaliteit oplevert. De wijngaarden zijn vooral aangeplant met inheemse druivenrassen zoals: Montonegro, Collet en Prensal maar ook internationale variëteiten: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Chardonnay.
De kelder is uitgerust met de beste wijnmaak apparatuur. Wanneer de druiven arriveren, nadat ze met de hand zijn geplukt, worden ze vergist in grote eikenhouten tanks en kleinere Franse eikenhouten. Terwijl de inheemse Prensal wordt vergist en gerijpt in roestvrijstalen tanks en betonnen eieren.
Pers
The Wine Advocate: ‘It is a curious blend of 60% Chardonnay and 40% Prensal (an indigenous grape of the island) that is aged in a combination of tank, concrete eggs and Burgundy barrels. Absolutely spectacular, I tasted this beauty alongside some of the finest dry whites I had in my cellar, and it easily held its own, if not eclipsed those wines. Abundant notes of tropical fruits, crushed wet rocks, spring flowers, buttery tropical fruits and citrus are all present in this stunner as are a majestic texture and a long, dry, rich finish. This amazing Spanish white wine must be tasted to be believed’.