Een intrigerende, hoogst originele witte wijnen door de gebruikte druivenrassen en wijnmaakstijl! Verleidelijk, subtiele aroma’s in het parfum van de wijn: Sinaasappelschil, citrus fruit, gedroogde vruchten (amandelen, abrikoos) en gedroogd theeblad. In de mond heeft de wijn een subtiele romigheid, met een uitgesproken zuurgraad, mineraliteit en subtiele citrusvruchten met kinine achtige frisheid. De afdronk is lang, complex, verfijnd, mineraal en zeer subtiel aromatisch. Als exquise aperitief wijn om door te schenken bij vis-, groente- en schaal- en schelpdier gerechten uit de Europese en internationale ‘fusion’ keuken.
Textura is het Portugese woord voor “textuur”. De oprichter en eigenaar Marcelo Araujo, wil dat zijn wijnen gaan over texturen, gevoel en belangrijker nog, hoe de wijnen ons laten voelen wanneer we ze drinken. Marcelo is in 2018 met Textura gestart en vanaf het eerste oogstjaar maken zijn wijnen veel indruk op chefs zoals Henrique Sá Pessoa van Alma(**) in Lissabon en wijnschrijvers zoals Jancis Robinson MW en Jamie Goode van Wine Anorak.
Het wijnmaken wordt geleid door Mariana Salvador met Luis Sebra als adviseur. Deze laatste werkte meer dan 10 jaar als wijnmaker voor Niepoort, maakt zijn eigen wijnen en is een veel gevraagd adviseur. De benadering van Marina en Luis is minimalistisch, precies en natuurlijk. Met als doel de wijngaarden zoveel en puur mogelijk te laten spreken in het glas.
Wijnmaken
Wilde fermentatie vond plaats voor 50% in een François Frères foudre van 2500 liter en voor 50% in een cementtank. De wijn rijpt 11 maanden “sur lie”, zonder batonnage, in dezelfde tanks en nog 10 maanden in roestvrij staal. Natuurlijk gestabiliseerd.
Pers
16,5 van de 20 punten (2018) Jancis Robinson, een van de meest invloedrijke en beste wijnschrijvers ter wereld.