Een wijn met wauw factor! Fluweelzacht, sappig-fris, elegant-krachtig en intens van smaak. Je proeft verfrissende mandarijn, papaja, rijpe perziken en romigheid, door de vergisting en rijping op eikenhouten vaten, hierdoor ook een hint boter, honing en vanille. De afdronk is lang, krachtig en intens. Als stevige aperitief wijn en om door te schenken bij stevige visgerechten, gevogelte gerechten, met eventueel krachtige sauzen en salades uit de Europese en Aziatische keuken.
Grauburgunder? Zo wordt in Duitsland het druivenras Pinot Gris/Grigio genoemd!
Al meer dan 250 jaar houdt de familie Schönlaub zich al met wijnbouw bezig. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Gleiszellen in het Zuid-Duitse wijngebied Pflaz. Inmiddels staat Andreas Schönlaub aan het roer. De familie bezit in totaal 30 hectare wijngaarden in het zuidelijk deel van de Pfalz.
In de wijngaarden wordt zonder chemische meststoffen, herbiciden, insecticiden gewerkt. Zestig procent van de wijngaarden zijn aangeplant met witte- en de overige veertig procent met blauwe druivenrassen.Er wordt veel tijd besteed aan het wijngaardwerk. Als geen ander weten de Schönlaubs dat de basis voor goede wijn in de wijngaard moet worden gelegd: De beste druiven geven de beste wijnen. In de wijngaarden wordt met oog voor detail, toewijding en kennis, die van generatie op generatie is overgedragen, gewerkt. Opbrengsten worden laag gehouden en tijdens de oogst vindt er strenge selectie plaats om de beste kwaliteit wijn te verkrijgen. De wijnkelder is spik en spaan en uitgerust blinkend roestvrijstalen vergistingsvaten om de delicate aroma’s van de witte en rode wijnen te behouden.
De Pfalz is na Rheinhessen het op een na grootste wijnbouwgebied van Duitsland. De wijnbouw historie van het gebied gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het klimaat in de Pfalz is zeer mild, bijna mediterraan, met 1.800 zonuren per jaar en daardoor ideaal voor wijnbouw. De bodem bevat veel zandsteen, kalk, leem, mergel en koper. Het Haardt-gebergte beschermt de druiven tegen wind en regen vanuit het westen.
Wijngaard & wijnkelder
Druiven afkomstig van een wijngaard met rode zandsteen bodem, de opbrengsten zijn hier laag en de smaken in de druiven extra geconcentreerd. De druiven worden met de hand geplukt. Vijftig procent van het druivensap wordt vergist in roestvrijstalen vaten. De andere vijftig procent in nieuwe Franse eikenhouten vaten, dit geeft de wijn smaken die doen denken aan: boter, honing en karamel.